Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g poteter, 8-10 stk
400 g pastinakk
1 purre
200 g revet ost
1 1/2 ts salt
2 krm svart pepper
1 dl kremfløte
3 dl melk
2 hvitløkfedd
Skrell poteter og pastinakk. Skyll purren. Skjær alt i tynne skiver, gjerne i en foodprosessor.
Legg halvparten av skivene i en stor smurt ildfast form. Strø over halvparten av osten og halvparten av krydderne.
Legg på resten av rotgrønnsakene og krydre. Kok opp fløte og melk i en kjelle. Press i hvitløken og hell blandingen i formen. Dekk den med lokk eller folie. Sett formen nederst i formen ved 200 C i ca 20 minutter.
Ta bort folien og strø over retsen av osten. Stek til osten ahr fått fin farge og potetene er myke, i ca 20 minutter.
Gratengen passer godt til f.eks. saltmarinert stek.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika