Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g rå poteter
350 g kokte poteter
200 g byggmel
1 1/2 ts salt
Duppe:
30 g surprim
2 ss sukker
4 ts hvetemel
1 1/2 dl vann
40 g fet bacon eller ribbe
Skrell og rasp de rå potetene. Mos de kokte. Tilsett litt mel med en gang slik at de rå potetene ikke blir mørke.
Tilsett salt og resten av melet og miks til en røre.
Lag ovale eller runde boller ved hjelp av fuktet, stor skje.
Klubb legges etter hvert i kokende, saltet vann. Vannet bør koke hele tiden mens klubben legges i. Kok den i ca 30 minutter, til den er gjennomkokt.
Server klubben rykende varm med duppe til.
Duppe lager du ved å blande alle ingrediensene unntatt fettet kaldt sammen, før de kokes opp under omrøring. La duppen koke i ca 10 minutter. Smelt fettet og hell det i duppen i sausekoppen.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika