Flere resulteter finnes under oppskriften
5-6 middels store rå poteter (ca 400 g)
1 hakket løk
1 ss margarin eller smør
1 1/2 - 2 dl melk
1/2 ts salt
1/4 ts nymalt svart pepper
1/2 ss hvetemel
dill, persille eller gressløk
1-2 ss fløte
Skrell potetene og skjær dem i sukkerbitstore terninger. Finhakk løken. Smelt fettet i et kokekar. Legg i potetene og løken og rør om. Hell på melk til den så vidt dekker potetene. Tilsett salt og pepper. Kok opp og kok potetene under lokk på svak varme til de er møre, 8-10 minutter. Rør om. Hvis stuingen er for tynn, røres melet ut i litt vann eller melk, jevningen røres i og stuingen kokes i et par minutter. Bland til slutt i klippet kryddergrønt og eventuelt litt fløte.
Serveres til stekt pølse eller flesk.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika