Flere resulteter finnes under oppskriften
8 - 10 poteter
Matolje
Salt
Rens og skrell potetene og skjær dem i tynne skiver.
Varm olje i en panne med høye kanter eller i en gryte. Når oljen er varm legger du potetskivene i, ikke ta for mange av gangen. Prøv deg frem for å finne ut hvor varm oljen bør være for at potetskivene skal få en pen bruning. Snu potetskivene slik at de blir brune på begge sider.
Ta dem opp med hull-sleiv og legg over på et tørkepapir, slik at oljen renner av. Dryss over salt. Potetene bør kun dekkes til med papir, ikke folie, da blir de myke.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika