Flere resulteter finnes under oppskriften
- Pommes duchesse-
6-8 poteter
vann
salt
1-2 ss smør eller margarin
2 eggeplommer eller 1 egg
salt, hvit pepper
KOKETID: 20-30 min.
Kok potetene råskrellet. Hell av kokevannet.
Mos potetene ekstra fint. Tilsett smør, eggeplommer eller egg samt krydder under kraftig omrøring. La mosen koke opp under uavbrutt røring.
Smak til.
Bruk mosen til gratinering og som grunnstamme til potetkroketter o.l.
Når potetmosen skal gratineres, sprøytes den i topper eller i siksakbord på et ildfast fat sammen med retten.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika