Flere resulteter finnes under oppskriften
450 g poteter
4 ss vegetabilsk olje
2,5 cm frisk ingefær, skrelt og revet
4 hvitløkfedd, presset
1 grovhakket løk
2 grønne chili, grovhakket
2 tørkede røde chili, grovsmuldret
1 ss spisskummenfrø
225 g frisk spinat, grovhakket eller samme mengde frossen, tint og avrent
salt
2 faste tomater, flådd og hakket, til pynt
Del potetene i fire, eller bruk dem hele hvis det er små nypoteter. Varm olje i en panne, stek potetene til de er brune og sett til side.
Hell av overflødig olje fra pannen, la det være ca 1 ss igjen. Tilsett ingefær, hvitløk, løk, grønn og rød chili og spisskummenfrø og stek forsiktig til løken er gyllen.
Tilsett potetene, smak til med salt, og rør godt. La det steke under lokk til potetene er møre.
Ha i spinat og bland den godt med potetene. Kok under lokk til spinaten er ferdig og all overflødig væske har fordampet.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika