Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg poteter, ca 10-12 stk
vann
salt
1 ts salt
1 1/2 krm pepper
1 ts timian
25 g smør
3 eggeplommer
Skrell og kok potetene. Slå av vannet og damp dem et øyeblikk på platen.
Press eller mos potetene godt. Bland i krydderet, smøret og eggeplommene til en glatt og fast mos. Fyll mosen i en sprøytepose og sprøyt store topper på en smurt stekeplate eller legg mosen i klikker med et par skjeer.
Gratiner potetmosen midt i ovnen ved 250 C i 5-8 minutter, til den har fått fin farge og er gjennomvarm.
Potettoppene skal gratineres rett før servering, men kan for øvrig lages ferdig på forhånd. De passer godt til fugl- og viltretter.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika