Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg skrelte poteter
1 ss smør
100 g løk
100 g bacon
salt
pepper
1/2 dl soyaolje
finhakket persille
Kok potetene i ca 15 minutter eller til de er nesten møre, og avkjøl dem.
Finhakk løken, og skjær bacon i små terninger. Stek bacon og løk i smør til det blir lett brunt. Avkjøl.
Riv de halvkokte potetene på rivjern. Bland inn løk og bacon. Rør det hele sammen til en fast masse. Hvis nødvendig kan massen smakes til med salt og pepper.
Form runde kaker på ca 100 g. De bør være ca 1 - 1 1/2 cm høye. Stek kakene pent brune i olje.
Dryss over rikelig persille før servering.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika