Flere resulteter finnes under oppskriften
6-8 store, faste poteter
2 løk
salt
pepper
smør
150 g reven ost
2 dl fløte
paprikapulver
persille
Skrell potetene og riv dem grovt på råkostjern.
Hakk løken, bland den i potetene og smak til med salt og pepper.
Smør en randform og press potetene tett ned i den.
Pisk fløten sammen med 2/3 av osten. Hell det over potetene i formen. Dekk med aluminiumsfolie og stek potetene i ovnen til de er møre ved 200 C i ca 45 minutter.
Hvelv potetranden ut på ildfast fat, hell på et par skjeer smeltet smør og dryss resten av osten over sammen med paprika.
Sett potetranden inn i ovnen igjen til den er pent gyllen, ca 15 minutter.
Dryss potetranden med persille og server den varm; enten som selvstendig rett med en skarp tomatsaus til, eller som tilbehør til stekt kjøtt.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika