Flere resulteter finnes under oppskriften
1,5 kg poteter 1 ½ dl olivenolje 1 dl revet parmesan 1 ½ ts salt ½ ts hvit pepper 2 ss finhakkede urter
Skrell potetene og kok dem i usaltet vann. Hell av vannet og mos potetene. Visp inn olivenolje, og parmesan. Rør i mosen til den blir luftig. Smak til med salt og pepper og rør inn urtene.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika