Flere resulteter finnes under oppskriften
2 store løk
4 store poteter
salt
pepper
Saus:
1 ss smør
1 ss hvetemel
2 1/2 dl melk
salt
pepper
50 g reven ost
Skrell løk og poteter. Skjær løken i tynne skiver. Kok dem i saltet vann til de er så vidt møre. La dem renne av seg.
Lag saus ved å smelte smøret, rør hvetemelet i og spe med melken. Smak til med salt og pepper.
Legg løk og poteter i en ildfast form. Hell sausen over og dryss reven ost på.
Sett formen under grillen eller øverst i ovnen med bare overvarme på til osten er gyllenbrun.
Serveres til stekt kjøtt eller fisk.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika