Flere resulteter finnes under oppskriften
2 pk potetmos
2 rå eggeplommer
1 ss smør
salt
hvit pepper
muskat
3-4 tomater
1/2 ts timian
1/2 ts basilikum
1/2 ts estragon
1 ts oregano
100 g salami
3 s reven ost
1 ss margarin
Lag potetmos etter oppskriften på pakken. Rør i eggeplommer og margarin og smak til med salt, pepper og litt muskat.
Smør en ildfast form og fordel potetmosen utover.
Skjær tomatene i skiver og fordel dem utover mosen. Dryss på krydderurtene og litt salt og pepper. Skjær salamien i strimler og ha dem over tomatene. Dryss over reven ost og legg noen smørklatter på toppen.
Sett formen midt i ovnen ved 250 C i ca 20 minutter.
Serveres rett fra ovnen med grønn salat til.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika