Flere resulteter finnes under oppskriften
3 søtpoteter á ca 450 g
75 g smør
salt
svart pepper
hvit pepper
kajennepepper
persilleblad til pynt
Søtpoteter passer godt til de vanligste smakstilsetningene i kajunmaten: masse salt, hvit og svart pepper, kajenne og rikelig med smør. Server en halv søtpotet per person sammen med kjøtt, pølser eller fisk, eller én hel potet som et selvstendig måltid, kanskje toppet med sprøstekt bacon.
Vask potetene og la dem være våte. Gni skinnet med salt, og prikk dem med en gaffel over det hele. Sett dem på midterste rille i stekeovnen på 200 C, og la dem bake i 1 time eller til de er myke.
Potetene kan serveres halve eller hele. Skal de serveres halve, deler du dem på langs og lager diagonale snitt i kjøttet. Dekk flatene med smørskiver og skyv smør og krydder inn i snittene.
Dersom potetene skal serveres hele, lag et snitt tvers over poteten på langs, åpne snittet forsiktig og legg smørskiver i hele potetens lengde. Krydre med salt, svart pepper og kajenne. Pynt med persille.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika