Flere resulteter finnes under oppskriften
125 g kokte, skrelte poteter
3 3/4 dl hvetemel
125 g smør eller margarin
vann
Fyll:
3-4 store løk
1 grønn paprika
1 rød paprika
4 tomater
50-75 g sjampinjonger
1-2 små squash
1 fedd hvitløk
3 ss olje
4-5 ss majones
finsnittet kål
smør
salt
Mos de kokte potetene. Smuldre smøret i melet, tilsett den kalde potetmosen og så mye vann at det kan arbeides sammen til en deig.
Fyll: Rens alle grønnsakene og skjær dem tynne i skiver. Bland dem med knust hvitløk. Fres grønnsakene møre i varm olje. Løken skal være gyllen og sprø.
Ta til side litt løk til pynt. Bland resten av grønnsakene med majones.
Kjevle deigen til en leiv, som deles i 6 rektangler.
Legg en skje av fyllet på hvert deigstykke, brett kantene inn og rull sammen. Lim skjøten med vann eller eggehvite.
Stek ruladene ved 225 C høyt i ovnen ca 45 minutter til de er gylne og sprø.
Damp finsnittet kål i litt smør. Smak til med litt salt og eventuelt hvitløk.
Server ruladene kalde eller varme. Garner med løk og server kålen til.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika