Flere resulteter finnes under oppskriften
3-4 løk
10-12 poteter
1-2 grønne paprika
2 ss margarin eller smør
1 ss paprikapulver
2-2 1/2 dl vann
1 boks tomater, 400 g
1 buljongterning
1 ts salt
nymalt pepper
Skrell og hakk løken. Skrell potetene og skjær dem i store båter. Halver paprikafruktene, fjern kjernhus og skjær dem i terninger.
Fres løken myk i fettet i en gryte. Tilsett paprikapulveret og 1/2 dl av vannet. Rør om og la vannet koke inn. Den fuktige varmen trekker fram paprikapulverets fine smak. Legg deretter i potet- og paprikabitene, hermetiske tomater med laken, resten av vannet og smuldret buljongterning. Kok retten under lokk til potetene er møre, 10-15 minutter etter oppkok. Smak til med salt og pepper.
Server gryten med ost og brød som "grønt" måltid eller med kokt eller stekt pølse.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika