Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g gode poteter
1 stor løk eller 1 purreløk
3 dl melk eller fløte
1 ts salt
litt malt hvit pepper
Skyll, skrell og kutt potetene i skiver. Smør den ildfaste formen med olje eller margarin.
Skyll og rens løk eller purre og kutt i ringer. Legg poteter og løk lagvis i formen, dryss litt salt og pepper imellom lagene. Slå over melk eller fløte og sett i ovnen på 220 C i ca 40 minutter eller til potetene er møre.
Ha på folie eller lokk for å unngå at gratengen tørker ut. Du kan variere mengden av melk/fløte i forhold til hvilken rett du ønsker å servere.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika