Flere resulteter finnes under oppskriften
6-8 poteter
1 løk, i skiver
3-4 ss smør eller margarin
salt, hvit pepper
2-3 dl fløte
OVNSTEMP: 225 grader
STEKETID: 35-45 min.
Rist løken i en del av smøret.
Skrell og skyll potetene. Skjær dem i tynne skiver.
Legg poteter og løk lagvis i en smurt, ildfast form. Krydre mellom lagene. Resten av smøret legges oppå i klatter.
Stekes i ovn til potetene er møre og har fått farge. Spe med fløte under stekingen.
Serveres til ristet bacon, pølse eller skinke, eller til fårestek.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika