Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg faste poteter
100 g bacon
2 løk
3-4 ss smør eller margarin
salt
pepper
Kok potetene dagen i forveien.
Skrell dem og riv dem grovt på råkostjern.
Fres små terninger av bacon og hakket løk i smør på stekepannen. Tilsett de revne potetene og glatt overflaten med stekespaden. Dryss salt og pepper på og stek potetene 4-5 min.
Snu potetkaken i så store stykker som mulig. Skyv dem tett sammen og glatt igjen overflaten. Dryss salt og pepper over og stek videre 4-5 min.
Legg potetkaken over på varmt fat.
Skjær potetkaken i snipper som en terte, og server den til ragu, helst vilt-ragu.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika