Flere resulteter finnes under oppskriften
6-8 kokte, kalde poteter
1 løk, hakket
2 ss hvetemel
1 dl fløte eller melk
1 ts salt
1/2 kryddermål hvit pepper
TIL STEKING
smør eller margarin
STEKETID: ca. 15 min.
Skjær potetene i terninger og bland dem med de andre ingrediensene.
Brun smøret. Legg potetblandingen i og glatt den ut til en kake. Stek potetkaken på den ene siden. Hvelv potetkaken opp på et fat eller lokk og la den gli ned i pannen igjen. Stek den på den andre siden.
Serveres til stekt pølse eller flesk og gjerne sammen med en bladsalat.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika