Flere resulteter finnes under oppskriften
8 middels store poteter
1/2 liter buljong eller kraft
2 ss smør
Velg ut like store poteter. Skrell dem pent, helst med kniv, slik at de får en fin fasong.
Forvarm ovnen til 200 C. Kok inn buljongen til den blir sterk og sirupsaktig.
Legg potetene i ovnspanna, og ha litt vann i bunnen slik at potetene ikke tørker ut.
Legg en smørklatt på hver av potetene og bak i ovnen, først i ca 20 minutter.
Pensle deretter potetene med den innbakte buljongen og bak i ca 30 minutter til, eller til de kjennes møre. Penslingen kan fortas en gang til før de er ferdige.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika