Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 kg poteter
2 løk
litt salt
pepper
100 g revet ost
1 ss margarin
blanding av melk og fløte
dill
Potetene skrelles og skjæres i skiver sammen med løken. Alt legges lagvis i en smurt ildfast form. Dryss over krydder og revet ost. Hell over så mye blanding av melk og fløte at potetene nesten dekkes. Dryss revet ost på toppen, og ha på litt margarin.
Stekes ved 200 C i 1 time. Dryss dill på.
Server gjerne pølser eller bacon til.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika