Flere resulteter finnes under oppskriften
10 middels store poteter
2 ss smør
1/2 rød paprika
1/2 middelstor purre
salt
nykvernet pepper
Skrell potetene til de er nesten møre. Avkjøl dem. Del purre og paprika i strimler.
Del potetene i fire like båter. Stek dem gylne i smør. Ha over purre og paprika rett før potetene er ferdig. Krydre med salt og nykvernet pepper.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika