Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg spinat
1 kg poteter
100 g smør
2 egg
salt
pepper
muskatnøtt
200 g spekepølse
4-5 skiver mild ost
Skyll spinaten og damp den med 1 ts salt til den faller sammen. Press vannet ut og hakk grovt. Dypfryst spinat tines. Rør den sammen med 25 g smeltet smør.
Kok de skrelte potetene uten salt. Hell vannet fra og mos dem med en gaffel. Rør i 75 g smør, sammenpisket egg og krydder.
Legg halvparten av mosen i en smurt ovnfast form. Legg spinaten på og deretter resten av potetmosen.
Dekk formen med aluminiumsfolie og sett formen midt i ovnen ved 180 C i 30 minutter.
Hvelv formen ut på et flatt fat. Legg halve skiver spekepølse og osteskiver på potetretten, og sett retten i ovnen til osten er smeltet.
Serveres med varme rundstykker og kaldt kryddersmør.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika