Flere resulteter finnes under oppskriften
8 middelstore poteter
Eksempel på fyll på hver potet:
- en klatt rømme blandet med gressløk
- en klatt rømme krydret med kaviar og hakket løk
- røkt skinke eller bacon og purre i fine strimler
Bruk helst melne poteter. Børst potetene godt rene.
Legg dem i langpanne eller ildfast fat. Skjær et kryss i dem først så de ikke sprekker. Sett potetene nederst i ovnen ved 225 C i 45 minutter.
Trykk litt på potetene så noe av innholdet kommer opp av krysset før fyllet has på.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika