Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg poteter
SAUS:
3 potter basilikum
6 hvitløkfedd
½ dl balsamicoeddik
4 dl olje
urtesalt eller vanlig salt
nykvernet pepper
Skrubb potetene og kok dem i litt kortere tid enn vanlig. Del store poteter i biter.
Plukk bladene av basilikumpottene og ha dem i en hurtigmikser sammen med de andre ingrediensene. Kjør til en glatt saus og hell den over de varme potetene. Vend sammen.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika