Flere resulteter finnes under oppskriften
10 middels store poteter i 3 mm tykke skiver
1 fedd hvitløk
4 ss smør eller margarin
salt
nykvernet pepper
2 dl fløte
Skyll potetene i kaldt vann for å fjerne noe av stivelsen og tørk dem med kjøkkenpapir. Gni formen med hvitløkfeddet og smør den godt. Legg potetene i formen, dryss salt og pepper mellom lagene. Drypp fløten over og legg resten av smøret oppå i små klikker. Legg på lokk eller dekk formen med folie.
Stek midt i ovnen ved 150 C i 3/4 - 1 time eller til potetene er helt møre. Ta av folien og øk varmen til 200 C. Stek i 10 minutter eller til overflaten er pent brun. Serveres nylaget.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika