Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g potet, 8-10 stk
vann
salt
1 1/2 dl melk
25 g smør
1/2 ts salt
1 krm hvit pepper
1-2 ss hakket frisk merian
20 potetchips
Skrell og kok potetene. Hell av vannet og damp potetene. Press dem og spe med melken. Ha i smør og krydre med salt, pepper og merian.
Form små egg av potetpureen og sett i 2 chips som en hanekam i hvert egg.
Server dem riktig varme til f.eks. viltkoteletter.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika