Flere resulteter finnes under oppskriften
8 - 10 poteter
lettsaltet vann
3 dl varm melk
2 ss smør/margarin
pepper
salt
muskat
1 egg
Skrell potetene og kok dem møre i lettsaltet vann. Ta dem opp og del dem i grove biter.
Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt.
Smak til med salt, pepper og muskat. Rør inn eggene til slutt.
(Potetmosen bør ikke koke etter at egget er tilsatt).
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika