Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ½ kg små poteter 10-15 vårløk 30 små oliven uten stein 5-6 ss virgin olivenolje sitronsaft eller hvitvinseddik salt nykvernet pepper
Vask potetene grundig og kok dem. Skrell dem eventuelt og la dem avkjøle. Skyll og stell vårløken. Grovhakk det hvite og surr det lett i olivenolje. Skjær det rønne av vårløken i diagonale skiver. Smak olivenoljen til med sitronsaft eller vineddik. Del potetene i to, eller skjær dem i skiver. Bland med surret vårløk. Tilsett olje-eddikdressingen. Vend potetene i dressingen. Tilsett oliven og dryss med det grønne av vårløken. Krydre med salt og pepper. Vend blandingen sammen. La potetsalaten stå og trekke i ca 15 minutter før den serveres.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika