Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g poteter i store terninger
1,5 dl melk
3 ss olivenolje
50 g smør
1 ss engelsk sennepspulver
havsalt
nykvernet svart pepper
Legg potetene i en kjele med vann, kok opp og skru ned varmen, og la dem småkke i 20 minutter til de er møre.
Sil godt av de kokte potetene, legg dem tilbake i kjelen og sett dem på lav varme. Rist kjelen og damp potetene tørre.
Ha melk, olivenolje og smør i en egen kjele og varm det forsiktig opp.
Mos potetene godt, og sørg for å knuse alle klumpene helt. Du kan også presse potetene gjennom en potetpresse.
Tilsett den varme melkeblandingen, sennepspulver, salt og pepper i potetmosen. Rør med en tresleiv til mosen er myk og godt blandet. Krydre etter behov.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika