Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg kokte, varme poteter
1 ss smør
1 eggeplomme
salt
pepper
melk
Saus:
1 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl melk
100-125 g reven ost
salt
pepper
200 g bacon
Pynt:
epleskiver
persille
Knus potetene og rør inn smør og eggeplomme. Tilsett så mye melk at konsistensen blir som krem og pisk godt. Smak potetmosen til med salt og pepper.
Dekk bunnen av en ildfast form med 2/3 av potetmosen. Sprøyt resten langs kantene. Sett formen under grillen eller øverst i ovnen med bare overvarme til potetmosen er brun og sprø.
Lag sausen ved å smelte smøret, ha i hvetemelet og spe med melken. Ha reven ost i og smak sausen til med salt og pepper.
Hell sausen i formen.
Rull baconskivene sammen og fest dem med tannpirkere. Stek dem lett på panne og plasser dem på sausen.
Pynt med epleskiver og persille og server straks.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika