Flere resulteter finnes under oppskriften
8 jevnstore poteter1/2 dl rømme
4 ansjosfileter
dill
50 g smør
1 ss reven pepperrot
50 g salt kjøtt
Børst potetene godt og skyll dem. Legg potetene i et ildfast fat. Skjær et kryss i dem øverst så de ikke sprekker under stekingen.
La dem steke midt i ovnen ved 225 C i 45 minutter.
Trykk litt på potetene slik at noe av innmaten kommer til syne i krysset.
Ha en skje rømme på 4 av potetene og sett en ansjosfilet på toppen av hver. Pynt med dill.
Ha pepperrotsmør på resten. Rør smør og pepperrot sammen og bland i salt kjøtt som er skåret i strimler. Fordel det på de fire potetene.
Serveres til kjøtt eller fisk.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika