Flere resulteter finnes under oppskriften
4-5 poteter pr. person
havsalt
Mojo (pikant saus):
3 dl olivenolje
3 fedd, finhakket hvitløk
1 ts vineddik
1 ts grovt havsalt
1/2 ts spisskum
1 liten boks syltet, søt paprika
Små ny- eller mandelpoteter vaskes godt og kokes med skallet på, i rikelig med grovt havsalt. Ca 1 dl salt pr. 1/2 liter vann. Vannet skal dekke potetene. Når potetene er nesten ferdig kokt, helles vannet ut og potetene vendes, på svak varme, i det resterende saltet til saltet har "trukket" inn i potetene.
Alle ingrediensene til sausen blandes i hurtigmikser. Kokes på svak varme i ca 10 minutter. Er sausen litt tykk, kan du tilsette litt mer olje eller bare vann.
Mojo-sausen serveres ved siden av eller over potetene.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika