Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g poteter (6-7 stk.)
250 g gulrøtter (ca 4 stk.)
salt
2 eggeplommer
salt
hvit pepper
60 g hvetemel (ca 1 dl)
2 ss smør eller margarin til fatet
Rens poteteter og gulrøtter, skjær dem i terninger. Kok dem ca 15 minutter i lettsaltet vann, eller til de er møre.
Hell av vannet, pres potetene og gulrøttene, tilsett eggeplommer, salt, hvit pepper. Rør inn melet.
Smør et ildfast fat og dekk bunnen med mosen.
Sett fatet i ovnen ved 225 C og stek ca 40 minutter. Etter halve steketiden løses potetkaken langs kanten med en kniv, hvelv kaken over et lokk eller en tallerken, og legg den tilbake i formen med bunnen opp. Stek videre resten av den oppgitte tiden.
Server lettsaltet, stekt flesk. Tyttebær eller syltede agurker til.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika