Flere resulteter finnes under oppskriften
4-5 store løk
1 stor purre
1/2 selleriknoll
2-3 gulrøtter
1 ss smør eller margarin
1 ss olje
1 boks tomater uten skinn, ca 400 g
salt
pepper
paprika
basilikum
hvitløkpulver
potetmos
pynt med rå purreringer
Grovhakk løken. Skjær purren i ringer.
Rens selleri og gulrøtter, og riv dem grovt på råkostjern.
Fres løk, purre, selleri og gulrøtter myke i smør/olje-blanding i pannen. Tilsett de hakkete tomatene og vann, smak til med salt og krydder, og la sakene putre under til de er som en myk masse.
Legg potetmos høyt midt på serveringsfatet, hell grønnsakrøren rundt, og dryss over purreringer.
Retten smaker godt ved siden av røket kjøtt og fisk og de fleste stekte retter.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika