Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g kokte, varme poteter
2 ss melk
1 ss smør
1 eggeplomme
saalt
pepper
4 skiver bacon
2 små epler
Saus:
1 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl melk
salt
pepper
Garnityr:
2 ss reven ost
Knus potetene og pisk inn melk, smør, eggeplomme og krydder.
Dekk en stekeplate med papir og smør godt. Sprøyt potetmosen på platen så det ser ut som 4 reder.
Hakk bacon og stek det på panne til det er sprøtt. Hakk eplene.
Lag sausen ved å smelte smøret, ha i hvetemelet og spe med melken. Smak sausen til med salt og pepper.
Bland bacon og epler i sausen og fordel sausen i potetmosredene. Dryss reven ost over.
Stek dem midt i ovnen ved 190 C i 15-20 minutter til de er sprø og gyllenbrune.
Serveres med grønn salat eller kokte erter til.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika