Flere resulteter finnes under oppskriften
5 poteter
2 ss olje
50 g smør
salt
nykvernet pepper
Forvarm stekeovnen til 200 C.
Skrubb potetene godt under rennende vann. Prikk mange hull i skinnet med en gaffel. Pensle potetene på alle sider med olje, som du har i hendene og gnir inn. Bak potetene på rist midt i ovnen i 30-45 minutter.
Avkjøl potetene og del de i to på tvers og skrap ut innmaten. La det være igjen et ca 1 cm tykt skall. Dryss potetskallene med salt og pepper og legg dem ved siden av hverandre i en langpanne. Dryss på litt revet gul ost i hvert potetskall. Legg på noen smørklatter og bak potetskallene i ovnen til osten har smeltet og er gyllen. Dette er populær snacks i USA.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika