Flere resulteter finnes under oppskriften
2 purrer
12 rå poteter
2-3 dl vellagret, revet ost
1 - 1 1/2 ts salt
1/4 - 1/2 ts malt pepper
2 dl helmelk
1 stort, presset hvitløksfedd
Snitt opp purren og skyll den. Skjær den i tynne strimler. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver med en skarp kniv eller i en food processor. Skjærer du med maskin, så skyll gjerne potetskivene raskt i kaldt vann og la dem renne godt av. Riv osten - gjerne grovt.
Legg poteter, purre og ost lagvis i en smurt, ildfast form eller liten langpanne. Underst og øverst skal det være poteter. Salte og pepre litt mellom lagene. Hell over melken blandet med hvitløk og dryss litt revet ost på toppen. La formen stå i stekeovnen ved 200 - 225 C i ca. 50 minutter. Prøv med en kniv eller kakenål om potetene er møre.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika