Flere resulteter finnes under oppskriften
5-6 middels store poteter
2 ss margarin eller smør
1/2 ts salt
nymalt svart pepper
1/2-1 ts estragon eller basilikum
Skrell potetene og skjær dem i terninger eller tynne skiver. Brun fettet i en stekepanne. Legg i potetene og stek dem under omrøring til de har fått litt farge. Krydre med salt og pepper, også eventuelt med smuldret urtekrydder. Etterstek potetene under lokk på svak varme til de er møre, ca 10 minutter.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika