Flere resulteter finnes under oppskriften
8-10 store, råskrelte poteter
1 gulrot
3 dl melk
1 buljongterning
1 bit (50 g) sellerirot i terninger
1 stor purre i strimler
1-2 løk i båter
1/2 ts salt
litt nymalt pepper
1 kryddermål revet muskatnøtt
1 stort, presset hvitløksfedd
3 dl nyrevet ost
Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Skjær gulroten i enda tynnere skiver. Kok alt 5 minutter i melken med buljongterningen. Det skal være svak varme, og lokk på kjelen.
Smør i mellomtiden en stor, lav ildfast form med litt smør eller margarin. Skjær selleriroten i terninger eller "fliser". Skyll purren og strimle den. Skrell løken og skjær den i båter.
Bland alt dette i potetkjelen og la det koke i ytterligere 2-3 minutter. Ta kjelen vekk fra varmen. Salt og pepre lett, krydre med muskat og presset hvitløk og rør i halvparten av den revne osten. Hell alt sammen i den smurte formen og dryss resten av osten oppå. La formen stå i stekeovnen ved 200 C i 30-40 minutter.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika