Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g poteter
salt
4 ss majones
1 eple
2 stilker stangselleri
200 g bacon
1 liten boks hermetisk mais
1 rød paprika
Fransk dressing:
1 ss eddik
3 ss olje
1 ts sennep
pepper
salt
sukker
Sitronskiver til pynt
Skrell eller skrap potetene og kok dem i saltet vann til de er møre. Pass på at de ikke koker i stykker.
Skjær potetene i skiver mens de er varme og bland dem med majonesen. Avkjøles.
Skjær eplene og sellerien smått og bland det i potetene. Ha salaten i en haug på flatt fat.
Skjær bacon i strimler og rist dem lett på stekepannen.
Bland baconet med mais og paprika som er skåret i strimler.
Dressing: Ha alle ingrediensene i en flaske og rist det godt.
Ha dressingen i baconblandingen og bland det hele godt før du legger blandingen rundt potetsalaten.
Serveres kald pyntet med sitron. Server loff og smør til.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika