Flere resulteter finnes under oppskriften
4 store eller 8 mindre poteter
olje
Fyll:
4 skiver bacon skåret i smale strimler
4 ss hakket løk eller purre
Til potetmosen:
innmaten i potetene
1 ss smør eller margarin
1 eggeplomme
salt
hvitpepper
1 stivpisket eggehvite
revet ost til gratinering
Børst potetene helt rene, og tørk dem godt. Pensle med olje, og legg dem i aluminiumsfolie på rist i ovnen.
Bakes i 45-60 min. etter størrelsen. Kjenn etter med en pinne om de er ferdige.
Fres bacon og løk i fyllen.
Skjær lokk av de ferdigbakte potetene, og ta innmaten forsiktig ut med en teskje. Ta med innmaten i lokket også. Mos innmaten, rør inn smør og eggeplommen. Smak til med salt og pepper, og vend inn den stivpiskede hviten.
Fordel bacon og løkfyllen i potetskallene, og legg potetmosen oppå, la skallene bli breddfulle. Strø over ost, og la potetene stå i ovnen til osten har fått litt farge.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika