Flere resulteter finnes under oppskriften
1,2 kilo melne poteter
200 g hvetemel
2 eggeplommer
Kok potetene med skallet på, og skrell dem mens de fremdeles er varme. Mos dem og bland med mel o eggeplommer til en smidig deig. Forme deigen til 2 cm tykke stenger. Skjær dem i 3 cm lange biter.
Kok opp rikelig med saltet vann. Legg i gnocchiene. De er ferdige så snart de flyter opp. Ta dem opp og hold dem varme til servering.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika