Flere resulteter finnes under oppskriften
8 store rå poteter
3 egg
2 ss hvetemel
1-2 ts salt
smør, margarin eller baconfett til steking
Skrell potetene og riv dem grovt på råkostjern.
Pisk sammen egg, mel og salt. Rør inn potetene.
Varm rikelig med smør eller fett i stekepannen. Ha oppi en klatt av potetrøren og bre den tynt utover.
Stek potetkaken lekkert brun på begge sider. Den skal være sprø.
Potetkakene smaker best når de serveres rett fra pannen.
Server stekt flesk eller bacon til, og tyttebærsyltetøy.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika