Flere resulteter finnes under oppskriften
4 ss olivenolje
750 g poteter
1 stor løk
1 rød paprika
6 egg
salt
pepper
Skrell potetene og skjær dem i to på langs. Skjær halvdelene i 3-4 med mer tykke, halvmåneformede skiver. Skjær løken i skiver og paprikaen i terninger. Hell halvparten av oljen i en middels varm panne sammen med løk, poteter og paprika. Snu blandingen jevnlig. La det steke i omtrent 25 minutter, eller til potetene er møre. Dekk til pannen med et lokk etter halvgått tid.
Pisk egg, salt og pepper lett sammen med en gaffel i en bolle. Hell potet-, paprika- og løkblandingen over i en bolle med eggene og bland godt, slik at alt er dekket med egg.
Ha 1 ss olivenolje i stekepannen og skru opp varmen. Når pannen har blitt veldig varm, heller du eggeblandingen og skrur temperaturen ned til middels igjen. La omeletten steke urørt i 5-6 minutter, slik at den er gyllen og fast også i midten.
Pensle olje på en tallerken eller et fat som er stort nok til å dekke stekepannen. Ta stekepannen av platen og løsne omeletten forsiktig langs kantene og undersiden, før du sklir den over på tallerkenen eller fatet. Deretter snur du stekepannen opp ned over omeletten, tar et godt tak under tallerkenen eller fatet og bråsnur det hele.
Nå ligger omeletten snudd i stekepannen. La den siste spiseskjeen olivenolje renne ned langs kanten på stekepannen og innunder omeletten før du steker den ferdig på høy varme i ca 5 minutter.
Når omeletten er ferdig lar du den avkjøle seg i noen få minutter, før du skjærer den opp i firkanter og serverer.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika