Flere resulteter finnes under oppskriften
8-10 poteter
olje til frityrsteking
1 ts chilipulver
salt etter smak
Vask og skrell potetene. Riv dem grovt på rivjern eller i en kjøkkenmaskin. Ha potetene i et dørslag og skyll dem under rennende vann. Klem ut vannet og legg over på kjøkkenpapir så de revne potetene tørker litt.
Ha olje i en jerngryte eller frityrgryte og varm opp. Stikk en tresleiv i oljen, når det bruser er oljen varm nok.
Frityrstek potetene. Ikke ha for mye i gryta av gangen. Friter potetene 2-3 ganger slik at de blir sprø. Legg dem over på kjøkkenpapir slik at oljen renner av.
Dryss over chili og salt og server mens de er sprø.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika