Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g poteter i terninger
1 løk, grovhakket
1 stor gulrot i terninger
1 purre i skiver
50 g sellerirot i små terninger
2 ts olivenolje
5 dl grønnsakbuljong (vann + terning)
salt
pepper
1 ts tørket timian
1/2 ts rosmarin
1 ss hvetemel
1 ss tomatpuré
2 ss vann
4 ss hakket persille
Ha alle grønnsakene i en gryte med varm olje, og la dem surre noen min. under omrøring. Tilsett buljong, salt, pepper og urter, og la alt småkoke til grønnsakene er myke, ca. 15 min. Bland mel, vann og tomatpuré, og hell det i gryten. Kok retten ytterligere 5 min., og dryss persille over før servering.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika