Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g tørket fårekjøtt
500 g gulrøtter
2 1/4 kg poteter
1 1/4 l skummet melk
70 g smør
salt
hakket persille
Kjøttet kokes i 60 minutter, og gulrøttene legges i mot slutten av koketiden. Kjøtt og gulrøtter skjæres i terninger.
Potetene kokes, skrelles og males. Ha den oppmalte poteten i en kjele, tilsett smøret og slå den varme melken over. Gi det et oppkok under omrøring.
Tilsett kjøtt og gulrøtter i potetblandingen. Smak til med salt.
Serveres i små skåler. Dryss med hakket persille. Server flatbrød til.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika