Flere resulteter finnes under oppskriften
1 3/4 kg store, melne poteter
150 g smør eller margarin
10 eggeplommer
mel
griljernmel
sammenvisket egg
olje
salt
nykvernet pepper
fettsugende papir
Skrell potetene og kok de møre. Mos deretter potetene og rør dem sammen med smør, eggeplommer, salt og pepper.
Form potetmosen mellom to skjeer til kuler eller små, avlange stenger.
Vend potetstengene i mel, sammenvisket egg og til slutt griljernmel.
Varm olje i stekepannen. Kok krokettene i oljen til de er brune og sprø. Ta dem opp og legg dem på fettsugende papir.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika