Flere resulteter finnes under oppskriften
8 poteter
1 dl melk
2 dl kremfløte
1 ss smør
salt
nykvernet pepper
Skrell potetene og del dem i millimetertykke skiver. Ikke skyll dem, for da vasker du ut stivlesen.
Smør en ildfast form og legg potetskivene pent i. Krydre med salt og pepper.
Slå over blandingen av fløte og melk.
Sett potetene i forvarmet ovn, 175 C. La potetene stå i ovnen 1 - 1 1/2 time. De skal være pent brune og kremaktige i konsistensen.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika